Før du starter på kørekort

Hvornår kan du begynde?
Du kan tidligst begynde på din kørekortuddannelse 3 måneder før du fylder 18 år. Men derfor kan du jo godt så småt begynde at forberede dig. Meld dig på et hold i god tid, da de hurtigt bliver fyldt op. Vær dog opmærksom på kun at tilmelde dig, hvis du er helt sikker på at starte til den dato du vælger. Der er rift om pladserne, og det vil være synd at optage en plads for en anden. Har du generelle spørgsmål kan du altid skrive til mig på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Foto
Tag op til en fotohandler og få lavet et godt foto af dig. Det er ikke altid at fotomaskinerne på togstationerne har en god kvalitet. Du skal tænke på, at det er et foto du skal se på de næste 50 år!
Husk også, at der er visse krav til dit kørekortfoto: Vellignende, ca. 3,5 cm x 4,5 cm, hovedet skal fylde hele billedet, ingen farvet baggrund, ingen hovedbeklædning, og du må ikke lufte gebisset! -Uhada nej, man må da endelig ikke se glad ud! :D 
Desværre er det ikke ualmindeligt, at elever får afvist deres ansøgning om kørekort, pga. at foto'et ikke opfylder kravene. Så vær helt sikker på at det du får taget, er lige efter forskrifterne - ellers bliver det afvist, og så forsinker det forløbet! Du kan se de præcise krav herDoctor20writing20on20clipboard202

Lægen
Foto'et skal du have med op til Dr. Dyregod når du skal have lavet en attest. Attesten skal dokumentere, at du ”er i besiddelse af tilstrækkelig syns- og høreevne, samt i øvrigt af den fornødne åndelige og legemlige førlighed”, som der så fornemt står i færdselsloven §56 stk. 2.
Han skal underskrive dit foto på bagsiden, og attesten og foto kommer ned i en lukket kuvert som ikke må åbnes. Hvis du ved, at du vil starte på kørekort indenfor 3 uger, så bestil allerede tid nu, da der kan være lang ventetid hos visse læger.  Ved ansøgning om kørekort, må lægeattesten dog ikke være over 3 måneder gammel.
VIGTIGT! Det skal være din egen personlige "huslæge" der skal lave den attest, og ikke en udefrakommende vikar som passer konsultationen mens din egen læge er på ferie!
Attesten koster ca. 400 kr. og varer højst 10 minutter - det er dét man kalder en god timeløn!

Epilepsi eller lign.
Jo før attesten (og førstehjælpsbeviset) er afleveret til mig, des bedre.  Du skal nemlig tænke på, at der kan være helbredsmæssige årsager som gør, at din ansøgning om kørekort kan trække ud: F.eks. hvis du lider af epilepsi, diabetes, besvimelsesanfald, eller er under medicinsk behandling af den ene eller anden slags. Skulle du lide af noget lignende, vil din ansøgning blive ekspederet videre til embedslægen, hvilket godt kan tage lidt tid. Derfor er det bedst at jeg kan aflevere din lægeattest og ansøgning til kørekortkontoret så hurtigt som muligt. I sjældne tilfælde vil man få afslag på at få kørekort, men for det meste bliver man godkendt under visse forudsætnnger.
Kort sagt: Skaf den lægeattest så hurtigt som muligt, når du har besluttet dig for at gå i gang!

Forberedelse
alu-pedalerHar du aldrig før tænkt på hvordan en bil med manuelt gear fungerer, så begynd allerede nu at lægge mærke til hvad det er der foregår nede ved fødderne på far, mor, kæreste eller hvem du nu du kører som passager med. Stil dem alle de spørgsmål du kan, om hvad det er de gør, og hvorfor.
Læg mærke til nålen på omdrejningstælleren og speedometeret ved de forskellige hastigheder og gearskift.
Sæt dig i en bil (med slukket motor naturligvis) og øv dig på at skifte gear uden at kigge ned på gearstangen (husk at træde koblingen ned). På den måde vil det hele ikke være fuldstændigt nyt og du vil kunne få en bedre start i skolevognen. Se evt. nogle af de mere seriøse videoklip her.Hyundai_Matrix2_264566a

Næste holdstart

skolevogn-skilt_175 

Ubestemt tid. Desværre. 
Men du kan tilmelde dig ventelisten? :)

 

 

     HUSK!

nr_du_starter_til_krekort

Christianshavns køreskole - Overgaden neden Vandet 31, 1414 Kbh K - tlf: 26272869 - email: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.