En ærlig og redelig udregning af den samlede pris på et kørekort

Ærlighed er en æressag! Mange bliver ubehageligt overraskede når de går i gang med deres kørekort, fordi de ikke fra starten har været 100% opmærksom på deres køreskoles "ekstraomkostninger".

Med nedenstående udregning har jeg skåret den samlede udgift fuldstændigt ud i pap, bøjet det i neon og mejslet det i bautasten - så ved du også på forhånd om du har lagt penge nok til side til kørekortet!

Grundlæggende teori og køreundervisning ("Kørekortpakken")
kr. 18.495,00
Lægeattest og kørekortfoto kr. 400,00
"Stempelafgift" (køreprøvegebyr til politiet)
kr. 600,00
Samlet pris kr. 19.495,00
Bemærk at følgende er inkluderet:    
Førstehjælpskursus
Online teorirepetition, teoriprøver, hæfter m.m.
Leje af skolevognen til køreprøve (samme bil du træner i)
6 ekstra kørelektioner á 60 min. (som alle har behov for i Kbh)
   

(Hav venligst det med i tankerne, før du falder i svime over et "billigt" lovpakketilbud et andet sted. Spørg køreskolen om den f.eks. inkluderer leje af skolevognen til køreprøven. Se dette link.
Ovenstående udregning forudsætter naturligvis at du består både teori og køreprøven i første forsøg.

Husk dog også, at eksemplet er et gennemsnit.
Alt afhængigt af dine evner, må du i en trafikeret by som København påregne at skulle have ekstra lektioner, derfor har jeg også inkluderet de seks ekstra køreture udover lovkravet som et minimum. Men måske har du behov for flere lektioner end disse seks. Det vil vi finde ud af når vi nærmer os prøven.


NB! Når alt dette så er sagt, findes der naturligvis også undtagelser der skiller sig væsentligt ud fra gennemsnittet. Jeg tænker her på mennesker der kan have ekseptionelt svært ved at lære at køre bil og begå sig sikkert i trafikken. Dette kan have mange årsager, f.eks. motoriske, fysiologiske, kulturelle eller en ekstrem frygt og nervøsitet ved at køre bil. Jeg har oplevet elever, som var blevet "opgivet" af tidligere kørelærere, og som samlet har måtte få over 100 ekstra kørelektioner før de til sidst bestod køreprøven! Og dem skal der selvfølgelig også være plads til, men hører man til denne kategori, må man påregne at kørekortet kan blive dyrt - endog meget dyrt!

Christianshavns køreskole - Overgaden neden Vandet 31, 1414 Kbh K - tlf: 26272869 - email: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.